Preskoči na glavno vsebino

Novice

Maja Koudila prejela srebrni znak SDBZT Pomurja

| Novice

Srebrni znak v roke promotorki ustnega zdravja

Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja je 26. maja na svečani podelitvi naši sodelavki Maji Koudila, dipl.m.s. podelilo srebrni znak.

Iskrene čestitke
ob prejetem priznanju!

Vodstvo zavoda

Maja Koudila je naša zvesta sodelavka že slaba štiri desetletja. Začela je kot zobna asistentka v ambulanti za otroke in mladostnike. Po več kot dveh desetletjih na tem delovnem mestu je prevzela vlogo medicinske sestre v zobozdravstveni vzgoji in preventivi. Med delom se je dodatno izobraževala in pridobila visokošolsko izobrazbo. Od leta 2014 je Maja odgovorna medicinska sestra v zobni ambulanti.

Poleg rednega dela je Maja Koudila aktivna kot notranja presojevalka. Sodeluje pa tudi pri različnih projektih, ki spodbujajo in motivirajo prebivalstvo glede ohranjanja ustnega zdravja: On the move, Zdravje dostopno za vse, obisk romskih naselij po Sloveniji in osveščanje glede ustnega zdravja.

V času pandemije je z vodjem zobozdravstvene enote organizirala in vodila delo v zobnih ambulantah, saj smo bili vstopna točka za pomursko regijo.

Zaradi dolgoletnega predanega dela Majo poznajo tako številni otroci v vrtcih in šolah, kot tudi mnogi odrasli, ki se nasmejane gospe spomnijo, ko so se sami učili pravilne demonstracije čiščenja zob.

Svojemu poslanstvu ostaja zvesta tudi izven našega zavoda

Skozi leta službovanja se je dobitnica srebrnega znaka s svojim delovanjem uveljavljala tudi izven naše ustanove. Velja za strokovnjakinjo na svojem področju v regiji, pa tudi v slovenskem merilu.

Maja Koudila je aktivna tudi kot članica Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v zobozdravstvu. Poleg tega sodeluje pri izvedbi projekta NIJZ »zobozdravstvena vzgoja in preventiva v Pomurju«.