Skip to main content

Obvestila

Dodatni termin cepljenja proti sezonski gripi in covid-19 v sezoni 2023/24

| Obvestila

Obveščamo vas, da v Zdravstvenem domu Murska Sobota poleg stalnega urnika cepljenja proti gripi in covidu, organiziramo dodaten termin cepljenja v soboto 21.10.2023 med 10.00 in 14.00 uro.

Vsa cepljenja se izvajajo v Ambulanti za cepljenje, ki se nahaja v stavbi Splošnih ambulant Zdravstvenega doma Murska Sobota – ambulanta se nahaja v pritličju Splošnih ambulant. Na cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti.

Cepljenje proti gripi je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe stare 65 let in več, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo.

V skladu s strokovnimi priporočili NIJZ se cepljenje proti covid-19 priporoča vsem oskrbovancem DSO/SVZ, posebej ranljivim kroničnim bolnikom (od 6 meseca starosti dalje) in osebam, starim 65 let ali več. Cepijo se lahko tudi ostali, ki to želijo.

Na cepljenje lahko pridejo le zdrave osebe z negativno epidemiološko anamnezo, ki v zadnjih 14 dneh niso imele znakov respiratorne okužbe (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah), prav tako pa okužbe niso imele osebe, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu. Cepljenje je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom.

 

Edith Žižek Sapač, dr.med.spec.
direktorica