Skip to main content

Center za krepitev zdravja

CKZ info kotiček

Test hoje na 2 km

| CKZ info kotiček
Test hoje na 2 km

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega občinskega Preizkusa hoje na 2km, ki bo potekal v sredo, 26. aprila 2023 in 31. maja 2023 ob 16. uri v murskosoboškem mestnem parku (pred grajsko ploščadjo).

Imejte primerna športna oblačila in obutev, saj boste pod strokovnim vodstvom opravili preizkus hoje za ugotavljanje telesne zmogljivosti. Po opravljenem testu boste prejeli tudi prilagojeno priporočilo za gibanje, s katerim boste lahko učinkovito okrepili in izboljšali vaše zdravje.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo: 031 702 281 (Blanka Vereš,dipl.fiziot.) in 041 639 644 (Mitja Dišič, mag.kin.).

V primeru zelo slabega vremena dogodek odpade.

Preizkus hoje na 2 km je enostaven in varen test, na katerem si s pomočjo tako hitre hoje kot jo zmorete, lahko izmerite vašo telesno zmogljivost (zmogljivost vašega srca, ožilja in dihal). Na podlagi vaših rezultatov vam bodo zdravstveni in športni strokovnjaki svetovali, kakšna je za vas najbolj ustrezna in zdravju prijazna telesna dejavnost ali športna vadba.

Preizkus je primeren za vse zdrave odrasle med 20. in 65. letom, ki so telesno nedejavni ali zmerno telesno dejavni. Priporočljivo ga je opraviti vsakih 6 mesecev. Tako boste lahko sledili izboljšanju svoje telesne zmogljivosti.

Center za krepitev zdravja

Zdravje je tudi tvoja pravica. Tvoja dolžnost pa je, da skrbiš zanj.
Pri tem ti lahko pomagamo.