Za pridobitev potrdila o cepljenju preko portal zVem potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (Sigen-ca) oziroma mobilno identiteto smsPASS, ki jo lahko po novem bistveno hitreje uredite v Ambulanti za cepljenje v Zdravstvenem domu Murska Sobota. Tako lahko na enem mestu oddate vlogo in izkažete svojo identiteto, kar je bilo do zdaj mogoče opraviti zgolj na upravnih enotah.

Na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma, da ste preboleli covid-19.

Vlogo (Obrazec za identifikacijo bodočega imetnika smsPASS) dobite na lokaciji ali jo že predhodno izpolnite sami – podatki bodočega imetnika. Obrazec najdete na povezavi: https://www.si-trust.gov.si/assets/Izjava/Obrazec-za-osebno-identifikacijo.pdf

Vlogo lahko oddate:

PONEDELJEK: 12.30–19.30*
TOREK: 7.30–14.30*
SREDA: 8.30–15.30*
ČETRTEK: 7.30–14.30*
PETEK: 12.30–19.30*

*Velja od 27.7.2021

Po uspešno oddani prijavi boste nato v sporočilu SMS prejeli enkratno geslo za registracijo v portalu zVEM. Za uporabo identitete smsPASS potrebujete veljaven elektronski naslov ali mobilno številko, telefon, ki sprejema kratka sporočila, in napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki so starejše od 15 let, imajo slovensko davčno številko in EMŠO.

Na portalu zVEM bo v kratkem mogoče pridobiti tudi evropsko digitalno zeleno potrdilo, ki bo omogočalo lažji prehod meja in potovanja po EU.

Zdravstveni dom Murska Sobota
Direktorica
Edith Žižek Sapač, dr.med.spec.