Ministrstvo za zdravje je v sodelovanju z NIJZ-jem pripravilo tehnično rešitev za vodenje seznama naročenih in naročanje na cepljenje proti covidu-19.

Za vse prebivalce, ki se na cepljenje še niste prijavili, je odslej enotna točka za prijavo na cepljenje na portalu zVem. V kolikor se sami ne morete prijaviti, lahko prijavo oddate pri izbranem osebnem zdravniku.

Za pomoč pri prijavi in informacijah o poteku cepljenja nas lahko pokličete na telefonsko številko 041 396 382, od ponedeljka do petka od 7.30 do 19.30 ure (malica 10.30 - 11.00 in 15.30 - 16.00) ali pišete na elektronski naslov: cepljenje.covid19@zd-ms.si.

O terminu cepljenja vas bomo obvestili s sporočilom (SMS) ali vas pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo sporočili ob prijavi. Termin cepljenja je potrebno potrditi s klikom na povezavo, ki ste jo prejeli v SMS sporočilu.

Osebe pred cepljenjem izpolnijo vprašalnik in ga prinesejo s seboj na cepljenje: Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjava o privolitvi v cepljenje

Cepivo se naroča pri NIJZ, pri tem izhajamo iz podatkov o izraženem interesu za cepljenje v posamezni ciljni skupini, ki je na vrsti za cepljenje glede na nacionalno strategijo. Pri naročanju cepiva je potrebno natančno navesti komu je cepivo namenjeno, kateri starostni oz. prioritetni skupini glede na nacionalno strategijo cepljenja. To pomeni, da ne moremo naročiti cepiva za ciljno skupino, ki še ni na vrsti za cepljenje.

Hitrost cepljenja je neposredno odvisna od količine prejetega cepiva, pri čemer na prejeto količino cepiva nimamo vpliva. Podatke o cepljenih osebah sprotno vnašamo v elektronski register cepljenih oseb.

Cepljenje se izvaja v skladu z nacionalno strategijo za cepljenje.

Posodobljena strategija je dosegljiva na tej spletni povezavi: Nacionalna strategija cepljenja (Verzija VI, z dne 22.4.2021)

AMBULANTNI DELOVNI ČAS:*

PONEDELJEK:       7.30    –   14.30 ure
TOREK:                 15.00   –    19.30 ure
SREDA:                   7.30   –    14.30 ure
ČETRTEK:             15.00   –    19.30 ure
PETEK:                   7.30   –    14.30 ure

*Delovni čas se lahko spremeni (podaljša) zaradi potrebe izvedbe cepljenja, ki je odvisno od količine prejetega cepiva.