M.Sobota, 12.3.2020

Sporočili smo vam, da smo z 11.3.2020 spremenili lokacijo vstopne točke za odvzem brisa pri sumu na okužbo z virusom COVID-19 za našo regijo (področje, ki ga pokrivajo ZD Murska Sobota, ZD Lendava, ZD Ljutomer in ZD Gornja Radgona).

Skupna vstopna točka v naši regiji je od 11.3.2020 ZD Murska Sobota, Grajska 24 (prostori bivše Patronažne službe in zabojnik - vhod s Kopališke ulice).

Opažamo, da ljudje sami brez predhodne najave in upoštevanja navodil prihajajo na mesto odvzema brisa. Ponovno pozivamo vse, da se dosledno držijo spodaj navedenih navodil.

Pacient s sumom na okužbo z virusom COVID-19 mora najprej kontaktirati IOZ (izbranega osebnega zdravnika) ali dežurno službo, ta kontaktira epidemiologa , ki mu poda nadaljnja navodila.

O napotitvi pacienta na vstopno točko je potrebno le to predhodno obvestiti na telefonsko številko 025123804. Pooblaščena oseba kontaktira napoteno osebo in ji da natančna navodila o načinu in času prihoda na vstopno točko za odvzem brisa v ZD Murska Sobota, Grajska 24.

Po končanem postopku pregleda in odvzema brisa se osebo po odločitvi zdravnika pošlje v domače okolje z navodili do prejema izvida oz. napoti v bolnišnico.

Osebe, ki so pozitivne na okužbo s COVID-19, se obravnava v skladu z epidemiološkimi navodili.


Lep pozdrav
Edith Žižek Sapač, dr.med.spec,
direktorica