Gripa banner

V Zdravstvenem domu Murska Sobota bomo pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi v torek 18.10.2022. Cepljenje bomo izvajali v Ambulanti za cepljenje, ki se nahaja v stavbi Splošnih ambulant Zdravstvenega doma Murska Sobota - ambulanta se nahaja v pritličju Splošnih ambulant. Na cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti.

Za cepljenje v zunanjih ambulantah in zdravstvenih postajah se je potrebno predhodno naročiti.

Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo. Cepljenje je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe stare 65 let in več, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo.

Na cepljenje lahko pridejo le zdrave osebe z negativno epidemiološko anamnezo, ki v zadnjih 14 dneh niso imele znakov respiratorne okužbe (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah), prav tako pa okužbe niso imele osebe, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu. Obvezna je uporaba kirurške maske ter razkuževanje rok.

Osebe pred cepljenjem izpolnijo Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjavo o privolitvi v cepljenje.

Cepljenje je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom.

Informacije: 041 396 382

 

Ordinacijski čas ambulante za cepljenje

Ponedeljek

/

Torek

/

Sreda

/

Četrtek

10.00-12.00

Petek

13.00–14.30

Na cepljenje se NI potrebno predhodno naročiti.