Gripa banner

V Zdravstvenem domu Murska Sobota bomo pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi v ponedeljek, 18.10.2021. Cepljenje bomo izvajali v Zdravstvenem domu Murska Sobota v Ambulanti za cepljenje, v zunanjih ambulantah ter zdravstvenih postajah  Zdravstvenega doma Murska Sobota.

V Ambulanti za cepljenje Zdravstvenega doma Murska Sobota izvajamo cepljenje brez naročanja. Za cepljenje v zunanjih ambulantah in zdravstvenih postajah se je pa zaradi dostave cepiva, potrebno predhodno naročiti.

Najučinkoviteje se pred gripo zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo. Cepljenje je še zlasti priporočljivo za kronične bolnike, starejše osebe stare 65 let in več, majhne otroke (od 6 mesecev do 2 let starosti), nosečnice ter za osebe z izjemno povečano telesno težo.

Na cepljenje lahko pridejo le zdrave osebe z negativno epidemiološko anamnezo, ki v zadnjih 14 dneh niso imele znakov respiratorne okužbe (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah), prav tako pa okužbe niso imele osebe, s katerimi živijo v istem gospodinjstvu. Obvezna je uporaba  kirurške maske ter razkuževanje rok. Osebe pred cepljenjem izpolnijo Vprašalnik o zdravstvenem stanju pred cepljenjem in izjavo o privolitvi v cepljenje.

pdfNIJZ - Priporočila/navodila za cepljenje proti gripi 2021/22

Cepljenje je brezplačno za osebe z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.

Cepljenje proti gripi in cepljenje proti Covid-19 se lahko opravi sočasno ali s kakršnimkoli presledkom.

Informacije: 041 396 382

Delovni čas Ambulante za cepljenje:

 

 

Delovni čas ambulante za cepljenje

Ponedeljek

/

Torek

15.00–19.00

Sreda

/

Četrtek

/

Petek

7.30–14.30

Odmor med delom v dopoldanskem času od 10.30 do 11.00.